pattersonevans
« Tillbaka till bloggen

Under den mörka årstiden är det både vackert och tryggt att ha belysning i trädgården. Belysningen gör också att det inte är helt svart utanför fönstren utan att man faktiskt ser trädgården. För att slippa bli bländad så är det bra att testbelysa med ficklampor och enkla spotlights som du kan sticka ned i marken. Gör det innan du bestämmer dig för vilken sorts belysning du ska ha.

 

Det är bra att ha belysning i olika höjder för då får man mer volym i trädgården men var försiktig med antalet armaturer. Trädgården ska inte vara upplyst som inomhus utan lämna kvar lite mystik, något som lockar.

 

Det finns väldigt många armaturer att välja mellan och det kommer nytt varje år. Välj noga så armaturen passar in på platsen.

 

Birgitta Groth

Trädgårdsdesigner

Skriv en kommentar

 • Så säger kunden

  "Vi ville ha en vind- och insynsskyddad gård med altaner i flera olika lägen. Ett uterum för hela sommaren, som dessutom skulle vara lättskött.

  Blad i Norr tog väl vara på våra synpunkter och vi har nu fått den trädgård vi önskade. Ja, den blev till och med bättre än vi hade tänkt oss."
  Ann-Marie och Thomas Björk
 • Tjänster

  • Trädgårdsdesign

   Om du behöver anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande.

  • Ritning med planteringsplan

   En planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras och var.

  • Kurser

   Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign

Webbdesign: Editerat