pattersonevans
« Tillbaka till bloggen

Visst blir vi sugna på att fixa till i trädgården så det blir den trädgård vi drömmer om. Men vet vi alltid vad vi vill eller hur man gör? Det är alltid bra att tänka på helheten innan man börjar lägga ned tid och pengar på ett projekt. Titta över hela trädgården även om det bara är en del som ska åtgärdas. Detta för att slippa tråkiga överraskningar när allt är klart.

Tänk praktiskt och fundera på hur mycket tid du vill lägga ned på att sköta din trädgård. Det finns inget som är fel i trädgården utan den är din egen oas att trivas i. Det är dina önskemål, din stil och dina favoritfärger som styr.

Några praktiska saker att tänka på:

Ta bort alla små gräskilar eller remsor mellan t ex gångar och rabatter/altaner så blir det lättare att sköta. Ersätt genom att göra ev plantering bredare eller att lägga in stenar/grus eller något annat du tycker om.

Lägg alltid markduk under stenläggningar och altaner för att slippa ogräs underifrån!

Birgitta Groth, trädgårdsdesigner

Skriv en kommentar

 • Så säger kunden

  "Vi ville ha en vind- och insynsskyddad gård med altaner i flera olika lägen. Ett uterum för hela sommaren, som dessutom skulle vara lättskött.

  Blad i Norr tog väl vara på våra synpunkter och vi har nu fått den trädgård vi önskade. Ja, den blev till och med bättre än vi hade tänkt oss."
  Ann-Marie och Thomas Björk
 • Tjänster

  • Trädgårdsdesign

   Om du behöver anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande.

  • Ritning med planteringsplan

   En planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras och var.

  • Kurser

   Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign

Webbdesign: Editerat