pattersonevans
« Tillbaka till bloggen

För vissa skulle det vara perfekt med en skötselfri trädgård medan andra trivs med att rensa lite lagom. Sedan finns det dom som gärna tillbringar sin lediga tid med att rensa och gräva i trädgården.

Det finns ingen skötselfri trädgård men man kommer ganska långt kirosanamed att anlägga rätt och välja rätt växter till den utvalda platsen. Bestäm hur höga buskar och träd får bli så du inte köper för stora och måste lägga ned tid på att beskära dom.
eliteprom.co.uk

Se till att inte ha öppen jord i planteringarna. Finns det öppen jord så torkar den väldigt fort och kräver mer vatten och att vattna tar tid. Dessutom är det lättare för ogräsen att etablera sig i öppen jord utan konkurrens.

Använd marktäckare, alltså perenner som växer tätt och täcker marken mot solstrålarna, så hålls också fukten kvar längre. Då får inte heller ogräsen möjlighet att gro.

Sätt alltid något som skiljer gräs från planteringarRobe de mariée longue om du vill slippa att rensa alltför mycket.

Birgitta Groth, trädgårdsdesigner

Skriv en kommentar

 • Så säger kunden

  "Vi ville ha en vind- och insynsskyddad gård med altaner i flera olika lägen. Ett uterum för hela sommaren, som dessutom skulle vara lättskött.

  Blad i Norr tog väl vara på våra synpunkter och vi har nu fått den trädgård vi önskade. Ja, den blev till och med bättre än vi hade tänkt oss."
  Ann-Marie och Thomas Björk
 • Tjänster

  • Trädgårdsdesign

   Om du behöver anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande.

  • Ritning med planteringsplan

   En planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras och var.

  • Kurser

   Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign

Webbdesign: Editerat