pattersonevans
« Tillbaka till bloggen

Om du tänkt dela in trädgården i flera olika rum så behövs något som skiljer de olika rummen åt. Det kan vara häckar, spaljeér, plank eller en garagevägg o s v. Här är bilder på en lärkhäck med kottar. Den går att ha riktigt smal.

Lärkhäck m kottar Lärkkotte

Utgå från det du redan har i trädgården så det inte blir så många olika stilar. Sätt gärna in någon klätterväxt här och där så blir det mjukt och inbjudande.

Klätterväxter är något som vi borde använda mycket mer av. Klätterhortensian är väldigt vacker och trivs i halvskugga/skugga. Jag har testat den på norrsidan och det fungerar alldeles utmärkt. Piprankan med sina stora hjärtformade blad vill ha värme och inte så mycket blåst.

Rosor är ett kapitel för sig och kräver en del jobb. Polstjärnan fungerar alltid och själv har jag testat honungsrosen (hybrida) med gott resultat. Den växer väldigt mycket på en sommar men en del fryser ned under vintern och sedan är den stor nästa sommar igen.

KlematisKlematis ja. Det finns hur många sorter och färger som helst. Det är bara att välja.

Birgitta Groth, auktoriserad trädgårdsdesigner

Skriv en kommentar

 • Så säger kunden

  "Vi ville ha en vind- och insynsskyddad gård med altaner i flera olika lägen. Ett uterum för hela sommaren, som dessutom skulle vara lättskött.

  Blad i Norr tog väl vara på våra synpunkter och vi har nu fått den trädgård vi önskade. Ja, den blev till och med bättre än vi hade tänkt oss."
  Ann-Marie och Thomas Björk
 • Tjänster

  • Trädgårdsdesign

   Om du behöver anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande.

  • Ritning med planteringsplan

   En planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras och var.

  • Kurser

   Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign

Webbdesign: Editerat