pattersonevans

Tjänster

Planera din trädgård med Blad i Norr – Birgitta Groth

Blad i Norr erbjuder en mängd tjänster för dig som vill anlägga en trädgård eller bara ändra stil på den du redan har. Jag är auktoriserad trädgårdsdesigner och har lång erfarenhet av trädgårdsskötsel och av att planera trädgårdar i Luleå med omnejd. Vänd dig till mig så diskuterar vi tillsammans dina behov och önskemål.

Rådgivning och beskärning

Som en första konsultation erbjuder jag rådgivning på plats på tomten. Vi går igenom behov och förutsättningar på tomten. Kanske är det dags för en ny stenläggning? Eller vill du ha inspiration till en ny uteplats? För dig som vill göra en helt ny anläggning blir detta första steget i att planera din nya trädgård.
http://www.eliteprom.co.uk/

Jag anpassar förslag och planering till platsen och till dina idéer när jag arbetar fram en idéskiss för din trädgård.

Vid rådgivningen finns också tillfälle till att prata om eventuella problem eller beskärningsbehov som kan finnas i trädgården. Beskärning utförs under perioden juli till september och gäller alla typer av träd, även äppelträd.

Anpassade utemiljöer

Jag kan även hjälpa till att planera en mer lättskött trädgård för dig som har ont om tid för trädgårdsarbete men ändå vill ha en vacker och trivsam utemiljö. Vi går tillsammans igenom skötselråd och val av växter så att du får en vacker täppa som passar dig.

För dig som utöver en trädgårdsdesigner även vill ha hjälp av en trädgårdsmästare har vi tjänster även för detta. Fråga oss om hjälp med vårrensning, skötsel av perenner eller beskärning av buskar, träd och häckar.

Något för alla

Det finns många anledningar till att planera en trädgård. Kanske har du flyttat till en ny tomt och ska anlägga en trädgård från grunden. Eller vill du ändra stil på en befintlig uteplats eller trädgårdshörna? Oavsett vilken har vi på Blad i Norr den expertis du behöver för att förverkliga dina idéer.

Jag kommer hem till dig och tittar på vilka förutsättningar som finns på tomten. Tillsammans pratar vi om dina önskemål och behov – allt för att du ska bli nöjd med slutresultatet. När du är nöjd med idéskiss och val av växter arbetar jag fram en mer detaljerad planteringsplan för placering av växterna om du önskar en sådan.

 

 

 

9

Allt för din trädgård

Ofta kan man med både enkla och kostnadseffektiva insatser i närmiljön kring flerbostadshus och småhus göra den trivsammare, vackrare och mer användbar.

IdeskissFör flerbostadshus, såväl hyresfastigheter som bostadsrättsföreningar, skapas ökad trivsel.Man vill gärna bo kvar, blir mån om sin miljö och vårdar den. Det blir också mindre skadegörelse. En trivsam gård skapar förutsättningar för gemenskap och samvaro. En välkomnande entré ”höjer” hela fastigheten.

Undvik dyrköpta erfarenheter

En villaträdgårds utformning är ofta lika viktig som bostadens inre miljö. Med lite hjälp att komma igång, förändra, förbättra eller komplettera kan dyrköpta erfarenheter undvikas.untitled-1

Trädgårdsdesign

Vi träffas hos dig och tittar på tomtens förutsättningar och pratar om önskemål och behov.
Behöver du anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande?

Vad har du för önskemål?heden-ritning1
Får du inte plats med allt du skulle vilja ha? Har barnen vuxit upp och ställer nya krav på familjens trädgård? Tar trädgården för mycket tid och du vill ha den mer lättskött?

 

Vi diskuterar fram den bästa lösningen. Jag behöver en tomtritning, helst i skala 1:100, med alla byggnader inritade.

 

 

 

Tre steg för din trädgård

1. Idéskiss med planteringsförslag
Jag gör en inventering för att se vad som finns och vad som går att återanvända och ritar in det som ska vara kvar. Med detta som underlag och uppgifterna från konsultationen påbörjas designarbetet.
En idéskiss och förslag på växter arbetas fram.

2. Presentation
Vi går tillsammans igenom idéskissen och du får godkänna mitt förslag eller komma med synpunkter på förändringar. En revidering av idéskissen ingår i priset.

3. Ritning med planteringsplan
När du är nöjd med idéskissen och valet av växter tar jag fram en detaljerad planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras var.

Kompletta skötseanvisningar
vaxtforteckningEn växtförteckning medföljer samt planterings- och skötselbeskrivningar. Vi går också igenom de hårdgjorda ytorna, stenläggningar, murar m m. Eventuellt behövs också detaljritningar för anläggandet.

Anläggning
Vill du ha hjälp med anläggningen, helt eller delvis, kan jag lösa det också.
Tillsammans med mina samarbetspartners kan jag hjälpa dig med det mesta.

Fast pris
Blad i norr lämnar alltid fast pris på arbetet och priset räknas fram i varje enskilt fall. Priset styrs av tomtens förutsättningar och dina önskemål samt den beräknade tidsåtgången.

 

design-pa-distans

 

 

 

Design på distans

Samma som vanlig design men det ställer större krav på dig.

Du får själv ta fram en tomtkarta i skala 1:100 och rita in alla byggnader samt träd o s v som ska vara kvar. Dessutom måste du själv ta kort på tomten, enligt instruktioner. Gärna med digitalkamera. Allt får skötas via Internet eller brev och telefon.

Ta kontakt med Birgitta Groth, trädgårdsdesigner i Luleå, via mail eller telefon för vidare instruktioner.

 

7

Rådgivning

IdéskissRådgivning sker på plats hemma i din trädgård. Vi går tillsammans igenom dina behov och önskemål samt tittar på tomtens förutsättningar.

Kanske behöver du idéer för stenläggning eller inspiration för att fräscha upp uteplatsen eller göra en ny. Är en carport på gång och ni vill ha hjälp med att placera den rätt för att utnyttja tomten fullt ut.

Vi diskuterar din trädgård
Vi passar på att diskutera eventuella problem eller beskärningsbehov som finns i trädgården. Jag ritar ingenting och skriver inget på rådgivningen utan det får du göra själv. Det är bra om du har en tomtritning i skala 1:100 till hands, för att rita in och anteckna det vi pratar om.

Idéskiss
Om du vill gå vidare härifrån och få en ideskiss så blir rådgivningen en första konsultation och räknas in i slutsumman som vi kommer överens om.

 

beskarningsverktyg

 

 

 

Beskärning

Beskärning utförs under perioden juli-augusti-september.
Detta gäller även äppelträd. Samtidigt som beskärning av träd och buskar sker ges en liten kurs i beskärning. Jag har grönt kort i fruktträdsbeskärning.

 

5

Anläggning

Behöver du hjälp med att anlägga hela trädgården eller bara delar av den? Stenläggning eller plantering av det gröna?  Kanske bara grävningsbiten?
Bygga något? Tillsammans kan jag och mina samarbetspartners hjälpa dig med det mesta du behöver.

 

4

Hyr trädgårdsmästare

Jobbar du för mycket och får ingen tid över till trädgården? Reser du mycket och inte har tid att ta hand om trädgården?

Har du skadat dig och därför behöver hjälp? Är du helt enkelt less eller inte intresserad? Ständigt dåligt samvete för det som behöver göras?

Praktisk hjälp
Vi kan ta hand om vårrensningen, dela perenner och se vad som behöver åtgärdas för att plantgeringarna ska vara vackra och hållbara. Vi kan också komplettera om det behövs. Vi gör också en genomgång av det vedartade materialet (buskar och träd) på hösten och ser vad som behöver beskäras och tas om hand. Vi kan också sköta om trädgården när ni är borta.

 

bladbild

 

 

 

Föreläsningar

Jag håller föreläsningar om vad man ska tänka på när man bygger upp sin trädgård, restaurerar eller gör om delar av trädgården.
Hur man planerar så det blir hållbart, lättskött och helst också någorlunda lätt att anlägga. Hur vi bör tänka i vår kalla miljö.eliteprom.co.uk

Ni kan också komma med önskemål på speciell inriktning på föreläsningen.

 

stenblock-med-klippta-buskar

 

 

 

Grundkurs i trädgårdsdesign

Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign.
Föreläsning om grunderna, när, var, hur och varför. Ni får lära er att rita er egen trädgård under handledning.
Max 8 deltagare/kurs.

 • Så säger kunden

  "Vi ville ha en vind- och insynsskyddad gård med altaner i flera olika lägen. Ett uterum för hela sommaren, som dessutom skulle vara lättskött.

  Blad i Norr tog väl vara på våra synpunkter och vi har nu fått den trädgård vi önskade. Ja, den blev till och med bättre än vi hade tänkt oss."
  Ann-Marie och Thomas Björk
 • Tjänster

  • Trädgårdsdesign

   Om du behöver anlägga en helt ny trädgård eller ändra stilen på den nuvarande.

  • Ritning med planteringsplan

   En planteringsplan som visar vilka växter som ska planteras och var.

  • Kurser

   Två dagars grundkurs i trädgårdsdesign

Webbdesign: Editerat