Kurs

Kurs

Grundkurs i trädgårdsdesign

Kursen är uppdelad på 5×3 timmar.
Alltid torsdagar kl 18.00-21.00 inklusive fikarast.

Kursdatum: Startdatum i höst är 31 oktober 2024
Anmälan senast 18 oktober.

Bindande anmälan.

Vi går igenom designens grunder i trädgården, hur man bör tänka; var, varför, hur och när. Vi tittar på hur solen lyser in på tomten, var det är mest sol eller mer skugga, var det är insyn och om det finns någon vacker utsikt som ska bevaras eller förstärkas. Vi går igenom eventuella byggnationer, stensorter och hur man lägger sten, vatten i trädgården och så det gröna. Hur man väljer träd, buskar och perenner. Vi går igenom sortval, plantering och odling. Vi tittar på exempel och förbereder våra egna ritningar.

Du ritar din egen trädgård eller annat objekt, med handledning. Vi avslutar med en genomgång där vi berättar för varandra hur vi tänkt och visar det vi gjort.

Lokal: Vi håller till i FRIVO-lokalen på Varvsgatan 33 i Luleå. Det finns några parkeringar utanför. Några trappsteg upp och första dörren till höger.

Pris: 3 200 kronor inklusive moms.

Mer information om kursen.
Har du egna ideér som du vill förverkliga eller känner du att du vill försöka rita själv och helt enkelt lära dig hur man tänker. Som underlag till eget arbete använder du din egen tomt eller ett annat objekt. Ta fram en tomtritning i skala 1:100 (=1 cm motsvarar 1 m i verkligheten) så är det lättare att rita. Du kan förstora ritningen hos någon kopieringsbyrå om det behövs. Om du inte har en tomtritning så kan du beställa hos stadsbyggnadskontoret eller Lantmäteriet, men gör det i god tid. Rita in byggnader som tillkommit och träd mm som ska vara kvar.

Om en granne har träd vid tomtgränsen så rita gärna in dom också och ange vad det är för träd så vi har koll på storleken. Du behöver ha foton från tomten. Både mot huset och så man ser omgivningen.
Försök hålla nere storleken på ritningen så den är hanterbar, helst inte större än A1. Om du har en väldigt stor tomt så välj vilken del som du ska arbeta med eller välj skalan 1:200 (1 cm = 2 m i verkligheten).

Högst 8 deltagare till kursen men minst 6 deltagare för att den ska bli av. Kurslokalen är 120 kvm så vi behöver inte trängas.

Du är varmt välkommen till en spännande och rolig kurs!

Ring mig för mer information 070-326 32 06

Birgitta Groth, auktoriserad trädgårdsdesigner Blad i Norr AB

Idéskiss
Till toppen