Skötselfri trädgård?

Skötselfri trädgård?

För vissa skulle det vara perfekt med en skötselfri trädgård medan andra trivs med att rensa lite lagom. Sedan finns det dom som gärna tillbringar sin lediga tid med att rensa och gräva i trädgården.

Det finns ingen skötselfri trädgård men man kommer ganska långt kirosanamed att anlägga rätt och välja rätt växter till den utvalda platsen. Bestäm hur höga buskar och träd får bli så du inte köper för stora och måste lägga ned tid på att beskära dom.
eliteprom.co.uk

Se till att inte ha öppen jord i planteringarna. Finns det öppen jord så torkar den väldigt fort och kräver mer vatten och att vattna tar tid. Dessutom är det lättare för ogräsen att etablera sig i öppen jord utan konkurrens.

Använd marktäckare, alltså perenner som växer tätt och täcker marken mot solstrålarna, så hålls också fukten kvar längre. Då får inte heller ogräsen möjlighet att gro.

Sätt alltid något som skiljer gräs från planteringarRobe de mariée longue om du vill slippa att rensa alltför mycket.

Birgitta Groth, trädgårdsdesigner

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng